Aktuelt_Hvalsoe_2

“Vores Hvalsø”

Samskabende byudvikling i Lejre Kommune

Mandag d. 28. september vedtog en enig kommunalbestyrelse i Lejre Kommune, at gennemføre den visionære udviklingsstrategi “Vores Hvalsø” udarbejdet af Blue Bakery og Dhyrbye Kommunikation for Lejre Kommune.

 

Udviklingsstrategien “Vores Hvalsø” kickstarter en helhedsorienteret udvikling af provinsbyen Hvalsø ud fra en fælles vision, styrke sammenhængen mellem byens rum og hjælpe borgere og aktører med at kvalificere, finansiere og gennemføre projekter, der kan bære bysamfundet videre. En udfordring og et behov som mange mindre provinsbyer landet over kan nikke genkendende til.

 

I den seneste måned er den nedlagte bank på Hovedgaden i provinsbyen Hvalsø blevet omdannet til et borgerdrevet projektkontor. Projektkontoret bliver byens kontor. Et lokalt videncenter og mødested for borgere og aktører, der deltager i udviklingen af byen, og her vil kommunen stå klar med rådgivning og bistand.

 

Projektet vores Hvalsø tager sit afsæt i “collective impact”, der handler om at løse problemer i fællesskab, blandt andet ved at aktører fra flere sektorer går sammen i tætte, gensidigt forpligtende samarbejder om at løse udfordringer.

 

Opstartsperioden løber fra nov. 2014 – juli 2015.