Aktuelt_Ny Oestergade_3

Prækvalificeret til ny konkurrence i Roskilde

Byg by - byg levende - byg bæredygtigt

Denne bybygningskonkurrence handler om hvordan Ny Østergadearealet omkring jernbanen midt i Roskilde by kan omdannes fra anonym parkeringsplads til et levende bymiljø med en blanding af erhverv, bolig og butikker.

 

Blue Bakery er sammen med NORD Architects, Cornelius+Vöge Arkitekter, GHB Landskab, Grontmij Ingeniører og Rendbæk Consulting  blevet udvalgt til at deltage i konkurrencen.

Aktuelt_Ny Oestergade_1

 

De udvalgte teams skal komme med løsninger på hvordan der kan skabes et tætbebygget kvarter, der hænger sammen med Roskildes skala, identitet og bygningsarv. Blue Bakery skal bl.a. bidrage med til at skabe den overordnede fortælling og strategi for området.

 

Konkurrencen gennemføres i to faser. Den første fase er en anonym projektkonkurrence, mens anden fase er en videreudvikling af et mindre antal forslag udvalgt af dommerkomiteen.

Aktuelt_Ny Oestergade_2

De udvalgte teams er:
1. COBE Arkitekter med LIW Planning, Niras Ingeniører og ICP 
2. Dissing+Weitling Arkitekter med JAJA Architects, SLA Landskab og Ove Arup Ingeniører 
3. EFFEKT med Karres & Brands, ALECTIA Ingeniører, WTM Engineering, K. E. Andersen Analyse & Strategi og EDC Erhverv Roskilde 
4. Holscher Nordberg og TREDJE NATUR med Orbicon, Via Trafik og Rekommanderet 
5. NORD Architects med Cornelius+Vöge Arkitekter, GHB Landskab, Grontmij Ingeniører, Blue Bakery og Rendbæk Consulting 
6. Vandkunsten Arkitekter med Marianne Levinsen Landskab, Dansk Energi Management & Esbensen, Norconsult-Wessberg Ingeniører, Tyréns Ingeniører og BM Arkitekter 
7. Vilhelm Lauritzen Arkitekter med Balslev Ingeniører og 1:1 Landskab

 

Læs mere om konkurrencen her