aktuelt_venedig_stor

Åbning af Arkitektur Biennalen i Venedig

I sidste uge deltog Blue Bakery i den officielle åbning af den internationale arkitekturbiennale i Venedig. I år består det danske bidrag af videns- og formidlingsprojekt Possible Greenland, der fokuserer på de udfordringer og muligheder, der er opstået i Grønland, som konsekvens af at landet udgør et nyt globalt geopolitisk omdrejningspunkt.

 

Udfordringer og muligheder drevet af globale klimaforandringer, interne demografiske udfordringer og at nye råstof-resourcer bliver tilgængelige.

 

Projektets kurator Minik Rosing og med-kurator NORD Architects Copenhagen har sammen med teams bestående af grønlandske og danske arkitekter, ingeniører og byplanlæggere i fællesskab udviklet en række visioner for en bæredygtig økonomisk og samfundsmæssig udvikling i Grønland.

 

Udover urbane visioner og prosecco blev der også tid til et aftenbad ved Lidoen i den venetianske lagune og et besøg på Venedigs historiske “gondol-fabrik” – det eneste sted i Venedig, hvor samtlige af byens gondoler bliver produceret.

 

Læs mere om projektet på DAC’s hjemmeside

aktuelt_biennale 4

aktuelt_biennale 6

aktuelt_biennale 1

aktuelt_biennale 3

aktuelt_biennale 2